Konsten att slippa jobbiga människor

Konsten att slippa jobbiga människor

av Tomas Gunnarsson

Om jag skulle skriva en bok med titeln ”Konsten att slippa jobbiga människor” där jag uppmanar att lägga skuld på andra, skulle jag säkerligen bli miljonär, eftersom vi människor ofta lägger stor energi på att det är vår omgivning som gör att vi inte mår så bra som vi vill må.

”Hur kunde han/hon..”, ”tänk om han elle hon bara kunde uppträda lite mer normalt”, ”gud vad knäpp han/hon är”, ”Varför möte jag alltid sådana där människor”, etc.

Skulle jag skriva den boken, alltså ”Konsten att slippa jobbiga människor” och lära ut att lägga skulden på sin omgivning då man mår dåligt, blir jag möjligen bli rik på mitt bankkonto, men skulle få desto fler insättningar på mitt skuldkonto, eftersom jag vet att jag skulle lära människor att förminska och krympa sig själva. Och på köpet även göra detsamma med sina medmänniskor.

Att ofta se sina medmänniskor som syndabockar för sitt mående, är som att köra bil på den mötande vägbanan och skylla på dem man möter att de kör på fel sida. Visst kan vi råka ut för människor som beter sig illa, som gör att vi mår dåligt. Det råder inget snack om saken. Men jag vill påstå att det i de flesta fall är vi själva som är oförmögna att ta vårt eget ansvar – att svara an till de som händer. I alla fall över tid.

Att försöka krympa andra utifrån hur det uppträder, leder endast till att vi krymper oss själva. Det finns alltid en anledning till varför människor beter sig som de gör, vare sig om de beter sig på ett respektfull eller på ett icke respektfullt sätt.

Obs! Jag talar här om vardagliga interaktioner mellan människor, INTE våld och övergrepp eller annan utsatthet av alla dess slag!

Önskar dig en fin dag!
Tomas

© Tomas Gunnarsson, 2017.

www.succek.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.