Flickan Utan Land- Inledningen!

ghostwriter-pic

Här kommer något unikt, bara för Er:

en förhandsläsning av ”Flickan Utan Land- Inledningen!”

  1. Hur denna berättelse blev till:

Jag heter Patrik Ek. Jag har varit en historieberättare hela mitt liv. När jag var liten berättade jag sagor för mina föräldrar och sedan när jag lärt mig skriva, skrev jag även sagor. När jag blev äldre blev det längre berättelser och till sist dikter samt texter om personlig utveckling. Men inte förrän jag fyllt 30 år bestämde jag mig för att det jag skrev kunde tilltala fler än släkt och vänner. Jag blev publicerad i lokalpressen och sålde några eget tillverkade dikthäften. Sedan började jag blogga. Men jag skrev inte om mitt liv eller mina intressen, utan publicerade mina dikter och berättelser. Jag fick så mycket uppskattning att jag bestämde mig för att kontakta förlag, men jag inte hade råd att skicka alla berättelser till dem, som de önskade. Då föddes iden om att skriva på beställning. Jag började själv göra reklam för mig främst på nätet, i butiker och på mässor.

#### #### #### ####

Jag skrev sedan framförallt personliga sagor till barn, högtidsdikter, reklam, marknadsföring och hittade både långvariga och tillfälliga sponsorer till min hemsida. Jag anlitade ett tryckeri för att få bättre kvalitet på utskrifterna. Det största projektet var i det fallet ett dikthäfte med mina bästa dikter. För att få uppmärksamhet försökte jag kombinera mitt intresse för julen med skrivandet och det lyckades till viss del. Men det gav också min verksamhet en stämpel att inte vara helt seriös. Jag berättar inte detta för att göra reklam för mig själv, utan för att visa hur en berättelse ur ett liv är så mycket mer än en saga kan bli. Och hade jag inte tagit det där beslutet om att skriva på beställning, hade jag aldrig träffat Alaa.

#### #### #### ####

När jag letade kunder på ett morgonmöte för egna företagare hittade jag Alaa. Hon skilde sig tydligt från de flesta andra redan genom att hon då inte kunde så mycket svenska och hade ett sydländsk utseende. Men jag kände också på mig att det var något mer. Vi bytte kontakt uppgifter och jag mailade. Alaa. Först trodde jag att jag kanske kunde hjälpa henne att etablera sitt egna företag med hjälp av mina språk kunskaper. Men när vi också talats vid på telefon och träffades visade det sig att hennes liv var som en spännande berättelse och att hon dessutom ville att jag skulle berätta den. För mig var detta något helt nytt. Jag skulle för första gången skriva om verkligheten- och den var till och med ännu mer spännande än något jag skrivit innan! Vi hade många möten där hon berättade och jag gjorde anteckningar. Dessa anteckningar skrev jag sedan om till denna berättelse om Flickan utan land.

#### #### #### ####

© Patrik Ek, SuccéK 2013.

www.succek.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.